Ramazan ayı Temmuz ve Ağustos aylarını kapsadığından mevsim sıcakları 40 dereceye kadar çıkmakta ve günün uzunluğu da oruç tutan veya sağlık sorunu olan bazı insanlarımızı trafikte daha stresli yapmaktadır. Bu nedenle;
1-Ramazan ayında bilhassa eve dönüş saatlerinde tampon tampona gitmeyelerim. Takip mesafesine dikkat edelim.İlla da ben geçeceğim diye ısrar etmeyelim. Israr eden olursa da stresle ona el veya kol hareketi yapmayalım. Daha çok saygılı olalım ve trafik kurallarına daha çok özen göstererek önümüzdeki ve arkamızdaki araçlara da rehberlik edelim. En ufak bir olumsuzlukta korna çalmayalım.
2-Eve dönüşlerde veya iftara yetişmek uğruna hız yapmayalım.Mutlaka emniyet kemerini takalım ve yanımızdaki eş ve arkadaşlarımıza da taktıralım.İş yerinden ev veya iftar yapılacak mesafeye göre daha erken çıkarak (örneğin bir saat) zamanında erişim noktasına varmak için telaş yapmayalım.Yolda meydana gelebilecek bir olayda daha sakin ve saygılı konuşalım.Oruçlu olmanın stresi ile basit şeyleri büyüterek üzücü olaylara meydan vermeyelim.
3-Ramazan ayında bilhassa akşam eve dönüşlerinde trafikte oruç tutan veya tutmayan araç kullanıcıları hep birlikte daha sakin ve daha saygılı olduğunda hem polisimiz ve hem de vatandaşlarımız daha çok rahatlayacaklar ve büyük şehrin stresini de yaşamayacaklardır.
4-Çok sıcak ve uzun günlerde trafikte araç kullanmada sağlık sorunu olanların,stres yaşayacakların trafiğe çıkmaması veya trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından kullanılması olası bir olumsuzluğu da önleyecektir.
İhsan MEMİŞ
KTYG Genel Başkanı (www.trafik.org.tr)